You are here: » Magyar » Geológiai és történelmi kirándulás

Geológiai és történelmi kirándulás

Total:
Legend
Secure payment

Kiscsoportos napos túra a lenyűgöző Rupea-erődhöz és a csodás Rákosi geológiai komplexumhoz, Brassóból

Áraink:

 • 129 euró 1 főre (Ha 1 főre foglalja le a kirándulást, és más ügyfelünk is foglal, az egyéni utazóként befizetett különbözetet a túra után visszatérítjük).
 • 89 euro/fő minimum 2 fő esetén

  

  Kérjük magyar idegenvezető igénylése esetében, ezt a megadott menüpontban kiválasztani.

A csomag tartalmazza:

 • Szállítás: klímás autóval vagy mikrobusszal
 • Engedélyezett magyarul beszélő idegenvezető
 • Belépődíj

Nem tartalmazza:

 • Ebéd
 • Italok
 • Borravalót

Időtartam: 8-9 óra
Fénypontok: Rupea erőd, Bazaltoszlopok, Fenyő-tó, amit a helyiek Smaragd-tónak neveznek

Garantált indulás: egész évben!

Találkozási pont: Történelmi Múzeum, Piata Sfatului tér - reggel 8:30. Idegenvezetőnk a „Meeting Point GUARANTEED DEPARTURES DAY TOURS” táblát tartja.

Fontos: kérjük 1 nappal indulás előtt foglalja le a kirándulást 20 óráig!

Útvonal: Brassó - Kőhalmi erőd - Rákos falu - Brassó

Körülbelül 1 óra autózás után látogassa meg a három gyűrűs, 14. századi, bazaltsziklára épített, figyelemre méltó erődöt Kőhalomban. Az erőd belsejében 60 m mély kút található. A víz még iható.

Továbbutazás Rákos faluba (20 perc autóút), amelyet 1421-ben említenek. Látogassa meg a falu központi részén található Sükösd-Bethlen várat. Az 1624-ben Sükösd István, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem által adományozott birtokra épített várat. Szögletes, tornyos téglalap alakú erődítmény és belső udvar jellemzi. Kezdetben a vár fő szerepe az oszmán török inváziók és a parasztlázadások elleni védekezés volt. Később a kastélyt lakófunkcióval bővítették. A kastély idővel a nagyhatalmú erdélyi Teleki család tulajdonába kerűlt, és 1903-ban a rákosi község vette birtokba.

Autóval 5 perc alatt elérhető el a lenyűgöző Rákosi geológiai komplexum. A Persány-hegység területéről származó negyedidőszaki bazaltkitörések a vulkanizmus utolsó megnyilvánulásait jelentik a Kárpátokban, és alkotják a "bazaltháromszöget" (Rákos - Kőhalom – Felsőkomána). A vulkánkitörések 2-0,5 millió éve történtek, és a legfontosabb  országos jelentőségű geológiai helyszínek: Rákos Geológiai Komplexum és a Kőhalmi bazaltszirt.
Napjainkban a rákosi komplexum őrzi a körülbelül 1,3-1,5 millió évvel ezelőtti negyedkori bazaltos vulkánkitöréseket, amelyek ma is láthatóak a három kőfejtőben.

Látogassa meg a Fenyő bazaltbányát, ahol a Fenyő-tó a bányászati ​​tevékenység leállása után kezdett kialakulni, amelyet a helyiek Smaragd-tónak neveznek. Továbbutazás a Bazaltoszlopok Természeti Emlékműhöz. A bazaltbányászat az 1960-as években leállt, amikor a helyet természeti emlékké nyilvánították. Az oszlopokra nézve a következő "bazaltrakás" sorrendet látjuk: a tövében 6-8m magasságban függőleges, decimetrikus és ötszögletű oszlopok; a decimetrikus oszlopok felett vízszintes bazaltos áramlás, legfeljebb 2 méter vastagsággal; metrikus, függőleges és ötszögletű oszlopok alakulnak ki a bazaltos áramlások felett.

A kialudt vulkánnak nevezett Heghes Basalt Scoria kőbánya 2021-ben zárva tart, de felülről sétálva meglátogathatjuk.

Fontos információ:

 

 • Az Ön helyi kapcsolattartója az Active Travel Day Tours a 0040728804952 telefonszámon.
 • Kérjük, vegye figyelembe: Brassóból ingyenes transzfer biztosított ehhez a túrához/tevékenységhez (a túrán feltüntetettek szerint). Ha szüksége van erre a szolgáltatásra, lépjen kapcsolatba az Active Travel Day Tours-szal a következő elérhetőségeken:
 • Helyben a 0040728804952 telefonszámon
 • E-mailben a marian@activetravel.ro címen legalább 24 órával tevékenység dátuma előtt, hogy ellenőrizze az átvétel idejét és helyét.
 • Ha nem érkezik meg a megadott időkereten belül, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Active Travel Day Tours-szal az utazása előtt, vagy azonnal az úticélhoz érkezéskor

 

 

Brassó óváros
Rate / person from 25 €

Brassó óváros

Töltsön el 2 órát Brassó óvárosának  felfedezésével, a legfontosabb látnivalók, mint a Fekete-templom,mely Bécs és Isztambul között a legnagyobb gótikus műemlék, a Cérna utca, mely Kelet-Európa legkeskenyebb utcája és a régi Tanácsháza  meglátogatásával.

Book Now »
Barangolás Erdélyben
Rate / person from 79 €

Barangolás Erdélyben

Nyugodt tempóban ismerkedjen meg egy erdélyi hegyividéki faluval.

Book Now »
Book day tours in the agency or at our Preferred Partners