You are here: » Magyar » Kiscsoportos napos kirándulás a román hegyi falvakhoz

Kiscsoportos napos kirándulás a román hegyi falvakhoz

Total:
Legend
Secure payment

Helyi önfentartó kirándulás, ekó túra! Románia és Erdély szépsége a természetben rejlik. Délelőtt Brán kastélyt (Drakula kastélyt) is meglátogatjuk.

Romániai ősz a hegyi falvakban

Árak:

 • 125 euró egy személy foglalása esetén ( egy második külön foglalás esetén visszatérítjük a különbséget)
 • 79 euró/fő kettő vagy több személy foglalása esetén

A csomag tartalmazza:

 • Hivatalos magyarúl beszélő idegenvezetőt
 • Légkondicionált autóval való szállítást
 • Denevér barlang látogatását
 • A legrégebben működő vendégház látogatását
 • Sajt kóstolás
 • 3-4 órás gyaloglást, miközben a flórát, faunát és a falvak szépségét élvezzük
 • Ekó ebéd egy helyi vendégháznál

A csomag nem tartalmazza:

 • Az említetteken kívüli élelmiszereket vagy italokat
 • Borravalót (opcionális)
 • Bran kastéy belépődíját

Túra az egyedi hegyi falvakhoz
Ekóturisztikai, önfentartó turizmus

Románia szépsége a természetben és a vidéki településeiben rejlik!


A kiscsoportos kirándulás Románia szívébe kalauzolja Önt, ahol az idő szinte megállt múlni, ahol még látni a hagyományos termelőket, földművelőket.
A gyaloglás előtt Bran kastélyt is meglátogatjuk, óhaj szerint.

 

Időtartam: 9 óra

Indulási pont: 9 órától, a főtéren található Történelmi Múzeumtól. Az idegenvezető "Meeting Point GUARANTEED DEPARTURES DAY TOURS” táblával várja Önöket.

Fontos:
A foglalást az indulás előtti napon este 20 óráig lehet előrejegyezni, magyar nyelvű idegenvezető igénylése esetén kérjük ezt a menüpontban kiválasztani.

További információk:

Öltözzön melegen, strapabíró és vízálló bakancsot ajánljuk.
Fenntartjuk annak jogát, hogy változtassunk a programon időváltozás esetén.
A sajt kóstolás és ebéd egy helyi panziónál történik.

Áttekintés:
Tapasztalja meg a hagyományos erdélyi életmódot egy privát túrán Brassóból, Pestera és Magura vidéki falvaiba. Délelőtt meglátogathatjuk a Bran kastélyt, más néven Drakula kastélyt. Gyalogtúrát teszünk a környéken, meglátogatva a Denevér-barlangot, gyönyörködve a tájban és a falusi életben, kommunikálva a helyiekkel (3-4 óra, könnyűtől közepesig, 12 km-ig). A Denevér-barlang nemzeti természeti emlék, a Királykő Nemzeti Park része.  Megcsodálhatja az évszázadok alatt kialakult júra mészkőképződményeket, köztük az úgynevezett "föld könnyeit". A barlang nincs villamosítva, nehogy megváltozzon a denevérek természetes élőhelye. Látogasson el a Nemzeti Park legrégebbi vendégházába, kóstoljon meg többféle kézműves sajtot, és kóstoljon meg egy tanyasi friss ebédet. Rugalmas tempóval és idegenvezető személyre szabott figyelmével egyedülálló és hiteles módja a román vidék megtapasztalásának.

 

 Kiemelések:

 

 • Egynapos privát kirándulás a brassói Pestera an Magura autentikus román hegyi falvaiba
 • Fedezze fel a falvak kultúráját az erdélyi Királykő Nemzeti Park hegységben
 • Látogasson el a Nemzeti Park legrégebbi vendégházába, és kóstoljon meg két-háromféle kézműves sajtot
 • Tegyen egy kirándulást az erdőbe s rétekre,hogy vadvirágokat figyeljen meg
 • Kóstolja meg a friss, egyszerű alapanyagokból készült ebédet a környék egyik vendégházában
 • Élvezze a rugalmas útvonalat és az idegenvezető osztatlan figyelmét ezen a kiscsoportos túrán
 • Ebben a 2 faluban az emberek soha nem haltak meg rák vagy szívinfarktus miatt – egészségesen élnek: földet dolgoznak, állatokat gondoznak (birkákat és teheneket), házi ételt készítenek és esznek a kis gazdaságukról (hús, tojás, tej), forrásvízet isznak,házi készítésű "tuica" nevű alkoholos italt fogyasztanak, mely szilvábol, körtéből és almából készül

Amire számíthat:

Kóstolja meg a hagyományos román sajtot egy kis csoportos egynapos kiránduláson Magurába és Pesterába.

A Déli-Kárpátokban, a Királykő Nemzeti Park-hegységben található Pestera an Magura falvai hiteles bepillantást nyújtanak a vidéki román életbe. Magával ragadó, egész napos túrája Brassó központjában kezdődik, ahol találkozik a helyi idegenvezetővel, és magánjárműbe száll a faluba vezető 45 perces autóútra. Útközben tájékoztassa az idegenvezetőt, ha konkrét érdeklődési köre van, hogy személyre szabhassa a napi útvonalat.

Ismerje meg a falvak történetét, ahol a juhtartás és a sajtkészítés hagyományos iparágait, amit még mindig falu népe műveli. Látogassa meg a Denevér-barlangot körülbelül 10 perc alatt. Ezután induljon el Magura falu környező dombjaira és réteire egy mérsékelt, 2-3 órás vezetett túrára. Tájékoztassa vezetőjét, hogy hosszabb vagy rövidebb túrát szeretne-e, és az Ön számára kényelmes tempóban haladjon.

Álljon meg a Nemzeti Park legrégebbi vendégházában. Találkozzon néhány gazdával, és kóstoljon meg két-három féle sajtot.

Gyaloglás után bőséges ebédet fogyasztunk. Kóstolja meg az egyszerű román konyha házi készítményeit helyi farmon előállított friss alapanyagokból, köztük tojásból, zöldségekből vagy sertéshúsból. Vásároljon sört vagy bort, hogy kiegészítse étkezését. A vendégháztól Pestera faluban sétálunk vissza az autóig, mely kb.1 órát igényel. Meglátogathatjuk a helyi templomot is.

Pihenjen a festői visszaút során Brassó irányába.

Fontos információ:

 • Az Ön helyi kapcsolattartója az Active Travel Day Tours a 0040728804952 telefonszámon
 • Kérjük, vegye figyelembe: Brassóból ingyenes transzfer biztosított ehhez a túrához/tevékenységhez (a túrán feltüntetettek szerint). Ha szüksége van erre a szolgáltatásra, lépjen kapcsolatba az Active Travel Day Tours-szal a következő címen:
 • Helyben a 0040728804952 telefonszámon
 • E-mailben a marian@activetravel.ro címen
 • Legalább 24 órával  tevékenység dátuma előtt, hogy ellenőrizze az átvétel idejét és helyét. Ha nem érkezik meg a megadott időkereten belül, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Active Travel Day Tours-szal az utazása előtt, vagy azonnal az úticélhoz érkezéskor
 • Kérjük, hogy legalább 10 perccel az indulás előtt álljon készen
Brassó óváros
Rate / person from 25 €

Brassó óváros

Töltsön el 2 órát Brassó óvárosának  felfedezésével, a legfontosabb látnivalók, mint a Fekete-templom,mely Bécs és Isztambul között a legnagyobb gótikus műemlék, a Cérna utca, mely Kelet-Európa legkeskenyebb utcája és a régi Tanácsháza  meglátogatásával.

Book Now »
Kiscsoportos kirándulás a Transzfogarashoz és a Poienari erődhöz
Rate / person from 89 €

Kiscsoportos kirándulás a Transzfogarashoz és a Poienari erődhöz

A Transzfogarasi út, az úgynevezett „Út az ég felé”, „Út a felhőkhöz”, „A világ legjobb autóútja”, sőt „a Földmozgató Megalománia látványos emlékműve”!

 

Book Now »
Book day tours in the agency or at our Preferred Partners